Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Żur na kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do garnka wlać półtora litra wody, włożyć włoszczyznę i gotować. Po paru

Żur na kiełbasie

Składniki:

Żur na kiełbasie

 

Sposób przygotowania:

Żur na kiełbasie
Do garnka wlać półtora litra wody, włożyć włoszczyznę i gotować. Po paru minutach włożyć kiełbasę, ugotować ją i wyjąć, a wy war odcedzić, połączyć z zakwasem, dodać wszystkie przyprawy, zagotować i zaprawić śmietaną. Rozłożyć na talerzach pokrojoną kiełbasę oraz po 2-3 cząstki jaj ugotowanych na twardo, zalać żurem. Podawać z okraszonymi ziemniakami. 100 g - 70 kcal.