Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Żur z kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę, zalać 6-7 szklankami zimnej wody. Dodać

Żur z kiełbasą

Składniki:

Żur z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Żur z kiełbasą
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę, zalać 6-7 szklankami zimnej wody. Dodać bulion, pokrojoną w kawałki kiełbasę i gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać vegety roztarty z solą czosnek, listki, ziele i żurek przecedzony przez niezbyt gęste sito. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Śmietanę zahartować, mieszając z kilkoma łyżkami gorącego żuru, po czym dodać do zupy. Zagotować. Żurek można podawać z cząstkami jaj na twardo.

Tagi:

kielbasa