Bożonarodzeniowa tarta

ania1904 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 157
Bożonarodzeniowa tarta
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo pyszna zarówno na słodko, jak i na słono


trudność: średne
czas:

Bożonarodzeniowa tarta - SKŁADNIKI:

Bożonarodzeniowa tarta - PRZYGOTOWANIE:

Suszone borowiki zalać szklanką wody,zagotować i odstawić na 2 godziny.Śliwki zalać także szklanką wody i odstawić.Mąkę przesiać przez sito.Drożdże wymieszać z 50 ml ciepłej wody.Połączyć mąkę,drożdże,jajko i wyrabiać ciasto ,do momentu aż będzie "odchodzić" od ręki( w razie potrzeby dodawać porcjami pozostałą wodę.Ciasto odstawić na 30 min w ciepłe miejsce. Grzyby zagotować i trzymać na ogniu, aż odparuje większość wody.Kapustę kwaszoną posiekać, zalać szklanka wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kminek i gotować około godziny na wolnym ogniu.Cebulę posiekać i przesmażyć na połowie oleju do zeszklenia.Po tym czasie odcedzić kapustę ,usunąć ziele angielskie i liście laurowe,dodać posiekane grzyby,cebulę oraz odcedzone posiekane śliwki,doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim nasmarowaną pozostałym olejem blaszkę w taki sposób, by z ciasta powstał rant wysokości ok.2 cm. Na ciasto nałożyć farsz i piec całość 30 min w nagrzanym do temp.170`C piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bożonarodzeniowa tarta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sernik z pianą i wiórkami kokosowymi Ciasteczka sklejane z dziurką Ciastka- Smalcówki
Smażony sernik z kokosem Piegowaty sernik z brzoskwiniami Ciasto ananasek
Deser owocowy z mango Pulpeciki na kapuście włoskiej Smażone pierogi z kapustą
Pyszne pierogi z bananami Sernik w kratkę Ciasto dyniowe z nutą pomarańczy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane