Bożonarodzeniowa tarta

ania1904 - Przepis na: Bożonarodzeniowa tarta offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 157
Bożonarodzeniowa tarta
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo pyszna zarówno na słodko, jak i na słono


trudność: średne
czas:

Bożonarodzeniowa tarta - SKŁADNIKI:

Bożonarodzeniowa tarta - PRZYGOTOWANIE:

Suszone borowiki zalać szklanką wody,zagotować i odstawić na 2 godziny.Śliwki zalać także szklanką wody i odstawić.Mąkę przesiać przez sito.Drożdże wymieszać z 50 ml ciepłej wody.Połączyć mąkę,drożdże,jajko i wyrabiać ciasto ,do momentu aż będzie "odchodzić" od ręki( w razie potrzeby dodawać porcjami pozostałą wodę.Ciasto odstawić na 30 min w ciepłe miejsce. Grzyby zagotować i trzymać na ogniu, aż odparuje większość wody.Kapustę kwaszoną posiekać, zalać szklanka wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kminek i gotować około godziny na wolnym ogniu.Cebulę posiekać i przesmażyć na połowie oleju do zeszklenia.Po tym czasie odcedzić kapustę ,usunąć ziele angielskie i liście laurowe,dodać posiekane grzyby,cebulę oraz odcedzone posiekane śliwki,doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim nasmarowaną pozostałym olejem blaszkę w taki sposób, by z ciasta powstał rant wysokości ok.2 cm. Na ciasto nałożyć farsz i piec całość 30 min w nagrzanym do temp.170`C piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bożonarodzeniowa tarta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Wielokolorowe leczo Sorbet brzoskwiniowy Zupa cukiniowa z makaronem
Malinowa rozpusta Mirabelkowy chutney Pierogi z kapustą i pieczarkami
Sałatka z buraków i papryki na zimę Ketchup paprykowo-cukiniowy Sałatka z buraków i kapusty do słoików
Ogórki z kurkumą Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką Migdałowe ciasteczka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane