Bożonarodzeniowa tarta

ania1904

Mistrz Kuchni
Przepisy: 157
Bożonarodzeniowa tarta
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo pyszna zarówno na słodko, jak i na słono


trudność: średnie
czas:

Bożonarodzeniowa tarta - SKŁADNIKI:

Bożonarodzeniowa tarta - PRZYGOTOWANIE:

Suszone borowiki zalać szklanką wody,zagotować i odstawić na 2 godziny.Śliwki zalać także szklanką wody i odstawić.Mąkę przesiać przez sito.Drożdże wymieszać z 50 ml ciepłej wody.Połączyć mąkę,drożdże,jajko i wyrabiać ciasto ,do momentu aż będzie "odchodzić" od ręki( w razie potrzeby dodawać porcjami pozostałą wodę.Ciasto odstawić na 30 min w ciepłe miejsce. Grzyby zagotować i trzymać na ogniu, aż odparuje większość wody.Kapustę kwaszoną posiekać, zalać szklanka wody,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kminek i gotować około godziny na wolnym ogniu.Cebulę posiekać i przesmażyć na połowie oleju do zeszklenia.Po tym czasie odcedzić kapustę ,usunąć ziele angielskie i liście laurowe,dodać posiekane grzyby,cebulę oraz odcedzone posiekane śliwki,doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim nasmarowaną pozostałym olejem blaszkę w taki sposób, by z ciasta powstał rant wysokości ok.2 cm. Na ciasto nałożyć farsz i piec całość 30 min w nagrzanym do temp.170`C piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bożonarodzeniowa tarta  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatkowy mix z awokado Śledzie w sosie musztardowym Naleśniki z japońskim nadzieniem
Makaronowa zapiekanka a la meksikana Surówka z pora i jabłka Sałatka makaronowa na słodko
 Przekładaniec Agi Deser kawowy z bitą śmietaną Grzebyki z truskawkową konfiturą
Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Sernik potrójnie chałwowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane