Strona główna Kurczak z jabłkami i cynamonem

Kurczak z jabłkami i cynamonem

Kurczak « poprzedni | następny »
Babcia Halinka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kurczak z jabłkami i cynamonem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200ºC. Ziemniaki, jabłka, seler i cebulę obrać i pokroić...


trudność: łatwe
czas:

Kurczak z jabłkami i cynamonem - SKŁADNIKI:

Kurczak z jabłkami i cynamonem - PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200ºC. Ziemniaki, jabłka, seler i cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry, wymieszać z posiekanymi 3 gałązkami pietruszki, umieścić w brytfannie, wysmarowanej oliwą. Dodać liście laurowe, całość posypać goździkami i cynamonem. Mięso delikatnie natrzeć solą i pieprzem, ułożyć w brytfance na wierzchu, a następnie polać sokiem z jednej pomarańczy, skropić resztą oliwy, posypać tartą bułką. Piec, aż kurczak będzie miękki, a tarta bułka ładnie się zrumieni (ok. 1 godziny). Przed podaniem usunąć liście laurowe, udekorować potrawę plastrami pomarańczy (ze skórką) i zieloną pietruszką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kurczak z jabłkami i cynamonem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z kurczakiem curry Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią
Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane