mmmariola83

mmmariola83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny bigos dobry na obiad

bigos Więcej zdjęć (5)

Składniki:

bigos

 

 

Sposób przygotowania:

bigos
1.kapustę kiszoną opłukać i pokroić 2.białą kapustę opłukać, pokroić na 4 i poszatkować 3.obie kapusty zalać ok 3-4 l.wody i dusić w garnku aż zmiekknie. 4.dodać przyprawy 5.mięso, kiełbasę skroić w kostkę i wrzucić do garnka 6.suszone grzyby namoczyć opłukać i zlać wodę. 7.pieczarki pokroić w plastry 8.grzyby dodać do garnka i dalej dusić ok.1.5 godziny 9.dodać przecier.w razie koniecznosci przyprawic wedle smaku.
bigos
Etap 1
bigos
Etap 2
bigos
Etap 3
bigos