Sposób przygotowania:
Bigos z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami
Najpierw moczymy kapustę w garze . Odciskamy i kroimy wkładamy do przygotowanego garnka. Zalewamy wodą tak do połowy i gotujemy . Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie . Mięso myjemy i kroimy w kostkę podsmażamy na oliwie do zarumienienia, Przekradamy do garnka z kapustą i dolewamy wody . Gotujemy 3 godziny. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 40 minut. Myjemy je ze dwa razy zmieniając wodę i wkładamy do garnka z kapusta. Kiełbasę smażymy pokrojona w kostkę i dodajemy do kapusty . Na końcu dodajemy przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smakui gotujemy kolo 40 minut jeszcze i gotowe . Na drugi dzień jeszcze raz gotuje bigos koło godzinki teraz to już jest naprawdę gotowy :)
weronikaS
lalunia
Dziękuję a smaczny faktycznie jest bigos .