Sposób przygotowania:
Bigos z mieszanej kapusty
Kroimy cebulę w piórka.Mięso pieczemy około 1 godziny w 200*C-podlewamy je co chwilkę wodą.Grzyby moczymy 3 godziny,następnie gotujemy i kroimy w paski.Białą kapustę szatkujemy ,parzymy wrzątkiem.Zalewamy ją wodą i gotujemy na pół miękko.Kiszoną kapustę kroimy,płukamy i gotujemy w małej ilości wody około 1 godziny.Potem mieszamy obydwie kapusty oraz grzyby.Mieszamy.Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty razem z sosem z pieczenia.Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy jeszcze 30 minut często mieszając by się nie przypaliła.Kroimy boczek na małą kostkę i podsmażony dodajemy do kapusty.Kroimy kiełbasę w kostkę i też dodajemy ją do kapusty.Gotujemy jeszcze 2 godziny często mieszając.Na sam koniec dodajemy powidła,koncentrat,musztardę i wino.Po dodaniu tych ostatnich składników gotujemy jeszcze 20 minut.Smacznego!!!