Sposób przygotowania:
Bigos
Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku. Słodką kapustę i obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej. Mięso pokroić na małe kawałki, smażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele angielskie, powoli gotować. Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, dodać przecier pomidorowy.
sandra200
karolcia220
darek112
Gość
Gość
darek112
Gość
Gość
Gość
wiem ze ja z innej beczki....
ma ktos przepis na ``rybe po gredzku``
krzysiek,piszcie na gg:4525275
Gość
Gość
Gość
Gość
Gość
Bahus
Gość
Gość
Mari
PYCHA!
bigos...
2halina
Gość
Gość
dokladnie typowo slaski bigos ;D
amandka234
Poprostu zwykły:)
teresa.rembiesa
alka6543