kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Bigos z sosem Tao Tao

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nasza staropolska potrawa nigdy się nie znudzi, ale warto ją trochę urozmaicić

Bigos z sosem Tao Tao

Składniki:

Bigos z sosem Tao Tao

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z sosem Tao Tao
Mięso gotujemy, wyjmujemy. Najlepiej wywar przecedzić, żeby nie było drobnych kości. Następnie do wywaru wkładamy kapustę (jak jest bardzo kwaśna należy wcześniej przepłukać w wodzie i wycisnąć, oraz pokroić). Do gotującej się kapusty dodać namoczone wcześniej grzyby, śliwki, oraz startą na tarce marchew i cebulę. Mięso oberwać z kości, pokroić, dodać do kapusty. Bigos jest najsmaczniejszy jak się gotuje 2 dni. Drugiego dnia dodać sos Tao Tao, wegetę, odrobinę pieprzu. Wcześniej gotujemy mięso i kapustę bez soli. A na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy. Większą ilość bigosu zawsze wkładam w słoiki. Bigos z sosem Tao Tao jest ciemniejszy i dużo smaczniejszy. Polecam !