kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Bigosik mniam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grzyby namoczyć w bulionie, wołowinę i kaczkę natrzeć

Bigosik mniam

Składniki:

Bigosik mniam

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bigosik mniam
pieprzem i solą - zalać 3 łyżkami oleju oraz wodą i upiec w piekarniku. Kiszoną kapustę wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Świerzą poszatkować i zalać obie wodą - gotować bez pokrywki. Dodać utarta marchew, posiekaną cebulkę, przyprawy i dusić pod przykryciem. Upieczone mięso pokroić w dużą kostkę. Przełożyć mięso do kapusty oraz starte jabłka, pomidory z puszki, posiekane śliwki i grzyby. Dusić wszystko az będzie miękkie - na końcu dodać wino i wymieszać, gotować aby odparowało.