Sposób przygotowania:
Bułeczki nadziewane mięsem mielonym
Ciasto: Składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Formujemy kulę, nacieramy łyżką oliwy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Farsz: Na rozgrzanym oleju smażymy mięso aż całkowicie straci surowość,przykrywamy i dusimy około 15 minut. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek, dusimy aż się zeszklą. Wtedy dodajemy przepłukaną dwukrotnie, odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Gdy kapusta będzie miękka wrzucamy bardzo drobno posiekaną paprykę, dusimy 5-7 minut aż zmięknie i odparuje wodę. Jako ostatni dodajemy pomidor (wcześniej sparzony, obrany ze skórki i zmiksowany na papkę) i doprawiamy. Farsz studzimy. Wykonanie: Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy, dzielimy na pół i rozwałkowujemy na placki grubości ok. 3 mm. Za każdego placka wycinamy koła wybranej wielkości, środek smarujemy cienko koncentratem pomidorowym, nakładamy farsz, starty ser i sklejamy bułeczki. Na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia układamy łączeniem do spodu. Jajko rozkłócamy, dodajemy mleko i tak przygotowaną mieszanką smarujemy bułeczki przed pieczeniem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce.
Dinah
MałaMi89
Bardzo proszę :) zapewniam, że będą smakować :) może uda się wysłać do mnie zdjęcie bułeczek?:)
zbysiowa
Nina W.
MałaMi89
gosiapiotrek23