Sposób przygotowania:
Buritossy podwójnie serowe
Mąkę łączymy z mlekiem i wodą, jajkami, solą, 1,5 łyzeczki majeranku. Miksujemy. Smażymy placki na rozgrzanej patelni smarując słoniną. 1 naleśnik to 1/2 łyżki do zupy.
Mięso płuczemy, mielimy. Boczek, kiełbasę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa smażonego już na tłuszczu. Dodajemy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojoną papryczkę chilli razem z ziarnami. Następnie wyciskamy czosnek przez praskę. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Do smaku dodajemy sól, pieprz majeranek i zioła prowansalskie.Dodajemy opłukany posiekany koper, i natkę. Mieszamy.
Wykładamy farsz na naleśnika, na wierzch wykładamy plaster sera rarytas, posypujemy startym serem żółtym. Składamy w kwadrat. Podajemy podsmażone..
Mięso płuczemy, mielimy. Boczek, kiełbasę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa smażonego już na tłuszczu. Dodajemy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojoną papryczkę chilli razem z ziarnami. Następnie wyciskamy czosnek przez praskę. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Do smaku dodajemy sól, pieprz majeranek i zioła prowansalskie.Dodajemy opłukany posiekany koper, i natkę. Mieszamy.
Wykładamy farsz na naleśnika, na wierzch wykładamy plaster sera rarytas, posypujemy startym serem żółtym. Składamy w kwadrat. Podajemy podsmażone..
KasiaJulcia