mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Buritossy podwójnie serowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Buritosy idealnie komponują się z czerwonym barszczem do picia

Buritossy podwójnie serowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Buritossy podwójnie serowe

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • mleko 2 szklanki
  • woda gazowana 2 szklanki
  • mąka 3 szklanki
  • jajko 4 sztuki
  • sól- 1/2 łyżeczki

 

  • Ser rarytas piasecki-40 dag
  • ser żółty-20 dag
  • cebula 3 sztuki
  • Fasola czerwona-1 puszka 20 dag
  • natka pietruszki- 1 pęczek
  • ogórek z kurkumą-1 słoik 250 ml
  • papryka konserwowa- 1 słoik 250 ml
  • koper-1 pęczek
  • boczek-30 dag
  • kiełbasa-2 pętka
  • czosnek-4 ząbki
  • sól-do smaku
  • pieprz-do smaku
  • majeranek-1 łyżka
  • zioła prowansalskie-2 łyżeczki
  • sól-do smaku
  • pieprz-do smaku
  • papryka ostra - do smaku
  • chilli papryczka-2/3 sztuki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buritossy podwójnie serowe
Mąkę łączymy z mlekiem i wodą, jajkami, solą, 1,5 łyzeczki majeranku. Miksujemy. Smażymy placki na rozgrzanej patelni smarując słoniną. 1 naleśnik to 1/2 łyżki do zupy.

Mięso płuczemy, mielimy. Boczek, kiełbasę kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa smażonego już na tłuszczu. Dodajemy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojoną papryczkę chilli razem z ziarnami. Następnie wyciskamy czosnek przez praskę. Paprykę i ogórek kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Do smaku dodajemy sól, pieprz majeranek i zioła prowansalskie.Dodajemy opłukany posiekany koper, i natkę. Mieszamy.

Wykładamy farsz na naleśnika, na wierzch wykładamy plaster sera rarytas, posypujemy startym serem żółtym. Składamy w kwadrat. Podajemy podsmażone..


Buritossy podwójnie serowe
WYkłądanie farszu na naleśnika usmażonego, cienkiego
Buritossy podwójnie serowe
wyłożenie lastra sera rarytas, przed posypaniem serem żółtym
Buritossy podwójnie serowe
burritos złożony w kwadrat, tak by się nie rozwalał