Chipsy Chrupiąca Marchewka z Imbirem

  • 1

Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiąca Marchewka z imbirem to niskokaloryczne chipsy warzywne, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze warzyw...

         
ocena: 3/5 głosów: 1
Chipsy Chrupiąca Marchewka z Imbirem
Kamis Fit up!™ Crisps Chrupiąca Marchewka z imbirem to niskokaloryczne chipsy warzywne, które zachowują smak, aromat oraz właściwości odżywcze warzyw. Wytwarzane są ze świeżych marchwi najwyższej klasy, które pochodzą z ekologicznie czystych regionów. Dzięki zastosowaniu unikalnej metody suszenia marchewki, chipsy mają atrakcyjne cechy sensoryczne – są niezwykle chrupiące i smaczne.

ROLA BŁONNIKA jest nieoceniona. Wspomaga on prawidłowe funkcjonowanie organizmu pobudzając pracę jelit i ułatwia prawidłową przemianę materii.

BŁONNIK wspiera proces rozpuszczania i wypłukiwania produktów ubocznych trawienia pozostających w układzie pokarmowym, powoduje uczucie sytości i doskonale miesza się z pożywieniem sprawiając, że organizm pochłaniania mniej tłuszczów.

Kamis Fit up!™ Crisps są znakomite zarówno same, jak i podawane z różnymi dipami, które przygotujesz stosując produkty z linii Kamis Fit up!: Sosy Sałatkowe i mieszanki przyprawowe.

Chipsy warzywne są pyszną przekąską zamiast wysokokalorycznych i niezdrowych słonych i słodkich przekąsek.

Marchew zawiera składniki cenne dla zdrowia i urody i dlatego ma zastosowanie wszechstronne: w lecznictwie, w kosmetyce i kuchni. Działanie jej jest nieomal uniwersalne. Przypisuje jej się także właściwości przeciwnowotworowe, co zostało potwierdzone badaniami. W lecznictwie ludowym leczy się sokiem z marchwi niemoc płciową, poza tym ma zastosowanie przy schorzeniach skórnych. Leczy niedokrwistość, choroby układu sercowo-naczyniowego, wątroby i nerek, a celuloza zawarta w marchwi usuwa cholesterol z ustroju. W niepozornym korzeniu marchwi kryją się potężne siły lecznicze, które oczyszczają i odkwaszają organizm. Korzeń marchwi zawiera średnio 88,8°/o wody oraz 1°/o substancji azotowych, 0,2% tłuszczu, 0,20/o węglowodanów, żelaza 0,7 mg, fosforu 30 mg, magnezu 21 mg, potasu 280 mg, sodu 45 mg, wapnia 35 mg, siarki 6 mg, śladowe ilości jodu, miedzi, kobaltu, molibonu, cynku, witaminy A do 25 mg°/o, B1, B2, B6, P, H, E, K i PP, olejki eteryczne, sterole, lecytynę i enzymy.

Składniki: marchew-98%, suszony koncentrat jabłkowy, imbir regulatory kwasowości: dwuoctotan sodu, kwas cytrynowy: laktoza.

Masa netto 20g.