Sposób przygotowania:
Ciasto moja fantazja
Biszkopt czarny: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wlewamy żółtka miksujemy. Dodajemy mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia, olej i ocet. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w formie 25/36. Studzimy i wycinamy kółka szklanką wielkości delicji pomarańczowych. Ciasto miodowe: Z margaryny, mąki pszennej, sody, miodu sztucznego, śmietany, jajka i cukru robimy ciasto na stolnicy. Dzielimy je na 2 części i pieczemy 2 placki w 180 stopniach przez 40 minut. Masa żółtkowa: Mąkę ziemniaczaną z żółtkami mieszamy w szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i na gotujące się mleko wlewamy mąkę. Gotujemy budyń. Masło utrzeć na puch i łączymy z chłodnym budyniem. Pianka pomarańczowa: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlewamy rozpuszczoną lejącą chłodną galaretkę pomarańczową rozpuszczoną w 0,5 szkl wody. Chwilkę ubijamy. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- połowa masy żółtkowej- biszkopt czarny ( w otwory kładziemy delicje galaretką w dół) – reszta masy żółtkowej- ciasto miodowe- pianka pomarańczowa- dekorujemy kakao