Sposób przygotowania:
Cukiniowe szaleństwo.
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki( dwie godziny) aby schłodzić. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem, jak puści sok, dorzucamy goździki i doprowadzamy do zagotowania. I zaraz po zagotowaniu odstawiamy z ognia. Po 30 min przerzucam na sito aby odsączyć Schłodzone ciasto dzielmy na dwie części i z każdej rozwałkowujemy placek na wielkość dużej blaszki. Wykładamy do formy wyłożonej papierem i obficie posypujemy kakao. Do odsączonej cukinii dodajemy mannę lekko mieszamy i wykładamy na ciasto. Obficie posypujemy cynamonem. Budyń gotujemy według przepisu, do proszku dosypujemy kurkumy i razem mieszamy. Ugotowany gorący budyń wylewamy na cukinię i rozprowadzamy na całość. Przykrywamy drugim plackiem, pieczemy w 170 stopniach 60 min.
zbysiowa
Ela Dz
Ależ proszę Cię bardzo :)
reanja
Ela Dz
Mój syn...wielki przeciwnik cukinii...je od wczoraj i nic nie mówi...bo nie wie co je:D
Częstuj się śmiało :)