Sposób przygotowania:
Cygańskie gołąbki
Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą. Do miski przekładamy mięso, kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, wsypujemy kaszę i ryż, dodajemy jajka, rozgnieciony czosnek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na oliwie z obu stron. Usmażone kotlety układamy w brytfannie, zalewamy wodą z rozrobionym koncentratem ( wody tyle aby całkowicie przykryła gołąbki), rozkruszamy kostki rosołowe, dodajemy liść i ziele angielskie i dusimy około 40 minut. Gołąbki zwiększą swoją objętość, więc w razie konieczności dolać wody, aby cały czas były zakryte płynem. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zagęszczamy sos, zagotowujemy. Podajemy z chlebem. SMACZNEGO. Z tej ilości składników wychodzi około 35 sporych gołąbków.
kinga
montajka