Sposób przygotowania:
Francuska zapiekanka warzywna
Papryki, pieczarki i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z oliwą z oliwek. Pomidora kroimy w paski.
Przygotowujemy długą brytfannę. Wykładamy papier do pieczenia, a na nim ciasto francuskie. Warzywa z patelni oddzielany od oliwy z oliwek i powstałej podczas smażenia wody. Połowę warzyw nakładamy na ciasto. Na warzywa ser i koleją połowę warzyw. Następnie pokrojonego pomidora i na niego ser.
Zaklejamy ciasto i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w 220 stopniach C przez około 20 minut, pilnując jednocześnie by się za bardzo nie spiekło.
W tym czasie robimy sos. Jogurt przelewamy do miski, dodajemy potarty czosnek i pieprz z bazylią. Mieszamy.
Po upieczeniu ciasto dzielimy na talerze i podajemy z sosem w osobnym naczyniu.
Przygotowujemy długą brytfannę. Wykładamy papier do pieczenia, a na nim ciasto francuskie. Warzywa z patelni oddzielany od oliwy z oliwek i powstałej podczas smażenia wody. Połowę warzyw nakładamy na ciasto. Na warzywa ser i koleją połowę warzyw. Następnie pokrojonego pomidora i na niego ser.
Zaklejamy ciasto i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w 220 stopniach C przez około 20 minut, pilnując jednocześnie by się za bardzo nie spiekło.
W tym czasie robimy sos. Jogurt przelewamy do miski, dodajemy potarty czosnek i pieprz z bazylią. Mieszamy.
Po upieczeniu ciasto dzielimy na talerze i podajemy z sosem w osobnym naczyniu.