Sposób przygotowania:
Fryladka wieprzowa z kurczakiem
Polędwiczkę umyć i pozbawić błony. Rozkroić na płat, zamarynować w Marynacie Premium KNORR 30 minut. Pierś z kurczaka umyć i przekroić na pół, aby powstały dwa płaty, posmarować z obu stron Primerbą KNORR „Czerwone Pesto”. Suszone śliwki sparzyć. Na rozłożony płat polędwiczki położyć piersi z kurczaka, a na nich sparzone śliwki. Dokładnie zawinąć roladkę i obwiązać lnianym sznurkiem lub spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na sklarowanym maśle na które wrzucamy wcześniej gałązkę rozmarynu. Zawinąć folią aluminiową i włożyć do pieca na 30-45 minut. Temperatura pieca 180°C
Purre: Umyte, obrane i pokrojone na małe kawałki warzywa ugotować z dodatkiem połowy całego masła. Zblendować warzywa, dodać druga połowę masła, śmietankę. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Sos balsamico: W garnku połączyć wino z octem i zredukować sos, rozpuścić w nim czekoladę.
Sos pleśniowy: Śmietanę podgrzać i dodać pokruszony ser Lazur. Dodać czosnek i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Fasolka: Fasolkę ugotować al dente. Pomarańcze wyfiletować, wykroić cząstki i lekko podgrzać na sklarowanym maśle. Dodać fasolkę do pomarańczy w maśle.
Garni: Ananasa umyć, obrać i pokroić na plastry. Wyciąć twardą część i pokroić w ćwiartki. Grillować, aż pojawią się paski. Położyć pod fasolkę.
Miętą udekorować purré z marchwi i pietruszki.
Purre: Umyte, obrane i pokrojone na małe kawałki warzywa ugotować z dodatkiem połowy całego masła. Zblendować warzywa, dodać druga połowę masła, śmietankę. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Sos balsamico: W garnku połączyć wino z octem i zredukować sos, rozpuścić w nim czekoladę.
Sos pleśniowy: Śmietanę podgrzać i dodać pokruszony ser Lazur. Dodać czosnek i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Fasolka: Fasolkę ugotować al dente. Pomarańcze wyfiletować, wykroić cząstki i lekko podgrzać na sklarowanym maśle. Dodać fasolkę do pomarańczy w maśle.
Garni: Ananasa umyć, obrać i pokroić na plastry. Wyciąć twardą część i pokroić w ćwiartki. Grillować, aż pojawią się paski. Położyć pod fasolkę.
Miętą udekorować purré z marchwi i pietruszki.
elzbieta8960
k.tyczynski
Ileż można dawać do wszystkiego purre ziemniaczane, dużo lepsze jest purre z marchwi i pietruszki, a najlepiej wziąć warzywa z rosołu.
Nigella
k.tyczynski
koniecznie powiedz jak wyszło ;)