Sposób przygotowania:
Jablkowo-orzechowy
Upiecz dwa cienkie biszkopty orzechowe lub jeden i przekrój poziomo na pół. Wykonanie biszkoptu możesz zobaczyć w "Orzechowe luksusowe".Ciasto jabłkowe: Drożdże pokrusz i wymieszaj z cukrem pudrem. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka, szczyptę soli, śmietanę, rozrzedzone drożdże. Zarobić ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną częścią ciasta wyłożyć blaszkę (25x36), rozprowadzić utarte na tarce o grubych oczkach jabłka, posypać cynamonem i bułką tartą. Przykryć drugą częścią ciasta. Upiec.Masa: Ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.Przełożenie ciasta: Biszkopt orzechowy - połowa masy - ciasto jabłkowe - druga połowa masy - biszkopt orzechowy - polewa.Smacznego;-)
msewka
A.B.
Doro