Na samym początku musimy przygotować i upiec ciasto. 1 kostkę masła, 3 żółtka, 0.5 szklanki cukru ucieramy na gładką masę. Dodajemy 3 łyżki płynnego miodu, 0,5 szklanki mleka, 3 łyżki zimnej wody oraz 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - wszystkie składniki energicznie mieszamy. Na końcu dodajemy sztywną pianę z białek i mieszamy delikatnie. Ciasto jest gęste - rozciągamy je łyżką na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni.
Drugim krokiem jest przygotowanie polewy. 1 kostkę masła, 0,5 kg cukru i 12 łyżek mleka podgrzewamy mieszając aż do zagotowania. Następnie dodajemy 4 łyżki kakao rozrobione w 50 g spirytusu. Przy wlewaniu do gorącej masy następuje bardzo intensywne kipienie - garnek należy zdjąć z ognia i wszystko dokładnie wymieszać. Masa musi być gładka i bez grudek.
Ciasto kroimy w kostkę lub romby i moczymy przez krótki czas w polewie. Umoczone ciastka wykładamy na cedzak, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Potrzebujemy około 25 dkg wiórek kokosowych. Polewę najlepiej trzymać cały czas na niewielkim ogniu, ponieważ powinna być przez cały czas ciepła.