
No właśnie, jak ja byłam mała uwielbiałam baranki z cukru lub kaczuszki . Ale nie każdy chce kupić dziecku, swoją rolę gra cena. Ale każda mama może zrobić synkowi czy córeczce sama baranka. A jak? To proste.
Biała masa cukrowa. Wystarczy zalać żelatynę zimną wodą i odstawić tak na około 5 minut. Potem trzymać żelatynę na parą i mieszać do uzyskania luźnej konsystencji. Kolejno wsypać margarynę . Po jej rozpuszczeniu dodać olejek migdałowy. Połączyć to z cukrem pudrem i wyrabiać dotąd aż masa będzie plastyczna. Uformować baranka i uwaga odstawić go na około jeden dzień żeby baranek wysechł.
Biała masa cukrowa. Wystarczy zalać żelatynę zimną wodą i odstawić tak na około 5 minut. Potem trzymać żelatynę na parą i mieszać do uzyskania luźnej konsystencji. Kolejno wsypać margarynę . Po jej rozpuszczeniu dodać olejek migdałowy. Połączyć to z cukrem pudrem i wyrabiać dotąd aż masa będzie plastyczna. Uformować baranka i uwaga odstawić go na około jeden dzień żeby baranek wysechł.