Często nasz budyń wychodzi za rzadki lub spalony. I już nic z niego nie możemy zrobić, ponieważ jest nie dobry, ma niedobry smak lub a w przypadku za rzadkiego nie lubimy takie lub się nie nadaje, np. do ciasta.
Ale to nie problem aby uzyskać gęsty budyń do rozcieńczonego w szklance budyniu dodać tylko 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i wymieszać. Budyń wtedy ugotuje się gęsty i smaczny. A co do spalonego budyniu to wystarczy przy gotowaniu go, po wlaniu rozcieńczonego budyniu cały czas mieszać, aż się ugotuje i odstawić z gazu.
Ale to nie problem aby uzyskać gęsty budyń do rozcieńczonego w szklance budyniu dodać tylko 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i wymieszać. Budyń wtedy ugotuje się gęsty i smaczny. A co do spalonego budyniu to wystarczy przy gotowaniu go, po wlaniu rozcieńczonego budyniu cały czas mieszać, aż się ugotuje i odstawić z gazu.