Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Jesienny gulasz wieprzowy:

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatniejszy od takiego robionego z samego mięsa . Akurat na jesień kiedy są wszystkie warzywa .

Jesienny gulasz wieprzowy:

Składniki:

Jesienny gulasz wieprzowy:

 

  • 0.5 kg wieprzowiny ( od szynki , łopatka ) pokrojonej w kostkę
  • 1 szklanka usiekanej grubo kapusty włoskiej
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 duży( lub 2 małe) pomidor pokrojony w kostkę
  • 1 pokrojona w paseczki papryka
  • 25 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 marchew pokrojona w plasterki
  • 2 kostki bulionu wieprzowego Knorra ( lub innej przyprawy )
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • pieprz mielony
  • sos sojowy
  • papryka mielona
  • olej ( lub smalec do smażenia wg upodobania )
  • 1 litr wody

 

Sposób przygotowania:

Jesienny gulasz wieprzowy:
Obsmażyć na tłuszczu mięso, pieczarki, cebulę. Przełożyć do rondla. Dodać kapustę, marchew, pomidora i paprykę. Zalać wodą. Dołożyć przyprawy ( liście laurowe, ziele angielskie, kostki bulionowe .Dusić aż mięso będzie miękkie, a gulasz osiągnie pożądaną gęstość . Doprawić sosem sojowym, papryką mieloną, pieprzem .