Sposób przygotowania:
Jeżyk
Mięso: Do miseczki wrzucamy mięso mielone, wyciśnięty czosnek, jajko, 2 łyżki bułki tartej, mieszamy, formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle zmieszanym z olejem. Po usmażeniu wysuszamy na ręczniku papierowym.
Pieczarki przekrojone na pół, marchew pokrojona w grubsze plastry, paróweczki, podgotowane ziemniaki smażymy oddzielnie na masełku - wysuszamy ręcznikiem papierowym. Ogórek, paprykę, plastry sera kroimy w większą kostkę.
Na talerzy układamy połówkę jabłka, przykrywamy liśćmi sałaty, na wykałaczki nakładamy składniki (wg uznania:) wbijamy na jabłko, tworząc "jeżyka" . Smacznego!!!
Pieczarki przekrojone na pół, marchew pokrojona w grubsze plastry, paróweczki, podgotowane ziemniaki smażymy oddzielnie na masełku - wysuszamy ręcznikiem papierowym. Ogórek, paprykę, plastry sera kroimy w większą kostkę.
Na talerzy układamy połówkę jabłka, przykrywamy liśćmi sałaty, na wykałaczki nakładamy składniki (wg uznania:) wbijamy na jabłko, tworząc "jeżyka" . Smacznego!!!
góralka
kinga
zewa
IkaJ
iwona3004
montajka
eli_555