Sposób przygotowania:
Karczek na bogato.
Karczek umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem.Posypać przyprawą do karkówki.Jajka rozkłócić z odrobiną soli.Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron.
W małym rondelku roztopić masło i wsypać brykiety szpinaku z czosnkiem,mieszać,aż się rozmrozi.
Na usmażonym mięsie rozsmarować szpinak,rozłożyć umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.Na wierzchu nałożyć po 3 plasterki pomidora.Cienko posmarować majonezem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym.Przykryć każdy kawałek mięsa dwoma plastrami sera śmietankowego z ziołami.Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika ,ustawić opiekacz górny i zapiekać ok.15 minut.Polać keczupem.Posypać posiekanym szczypiorkiem.
W małym rondelku roztopić masło i wsypać brykiety szpinaku z czosnkiem,mieszać,aż się rozmrozi.
Na usmażonym mięsie rozsmarować szpinak,rozłożyć umyte i pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.Na wierzchu nałożyć po 3 plasterki pomidora.Cienko posmarować majonezem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem ziołowym.Przykryć każdy kawałek mięsa dwoma plastrami sera śmietankowego z ziołami.Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika ,ustawić opiekacz górny i zapiekać ok.15 minut.Polać keczupem.Posypać posiekanym szczypiorkiem.
wedith1
Natala1210
margolata
Sarenka
evita0007
robertjankopp