Sposób przygotowania:
Karpatkowy Dunaj.
Miękką margarynę (w ilości 20 dag ) ucieram dokładnie z cukrem. Na zmianę partiami dodaję po jednym jajku i trochu mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Wyłożyłam ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy o wymiarach 25*36 cm. Na wierzchu rozłożyłam owoce, które częściowo rozmroziłam .Piekłam w temperaturze 180 stopni przez ok.30-40 minut. Krem: W połowie szklanki mleka rozpuściłam mąki pszenną i ziemniaczaną. Zagotowałam pozostałe mleko, wlałam mieszankę mleczno-mączną i wymieszałam energicznie.Chwilkę gotowałam cały czas mieszając aż zgęstnieje. Masło miękkie dokładnie utarłam pałką, dodawałam po łyżce zimnej masy.Ucierałam,aż masa stała się jednolita. Nałożyłam masę na zimne ciasto. Polewa: W rondelku rozpuściłam margarynę,dodałam cukier,kakao i 2 łyżki wody, chwilkę gotowałam na małym ogniu mieszając (aż cukier się rozpuści). Żelatynę rozpuściłam w 1 łyżce wody.Po chwili,gdy napęczniała podgrzałam aż się rozpuściła.Przestudziłam i wlałam do masy kakaowej,dokładnie wymieszałam.Przestudziłam i polałam polewą ciasto.Udekorowałam wiórkami.