Sposób przygotowania:
Kieszonki indycze pod kołderką z Łowicza
Ziemniaki obrać pokroić w plastry i obgotować ok 10 min. Odcedzić i wystudzić. Mięso pokroić w grube plastry, ostrym nożem w każdym plastrze zrobić kieszonkę. Do każdej kieszonki włożyć plasterek jabłka i plasterek pieczarki, spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Posypać wszystkie kieszonki przyprawami; solą, pieprzem, imbirem i ziołami prowansalskimi, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Odstawić na godzinę. Na łyżce oleju przysmażyć wszystkie kieszonki na rumiany kolor. Resztę pieczarek posiekać drobno i przysmażyć na tym samym tłuszczu z cebulką. Jabłka pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na przemian z ziemniakami na dnie naczynia żaroodpornego zwilżonego olejem. Na ziemniakach ułożyć przysmażone kieszonki . Przykryć wszystko sosem pieczarkowym Łowicz posypać przyrumienioną cebulką z pieczarkami i posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku ok 40 minut w temp ok 200 st. Podawać z surówką.
elzbieta8960
Szkoda ze nie mozna wyzej ocenic :(
jaNina
Natala1210
msewka
Zgobisz