Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne pierogi, idealne na obiad dla całej rodziny.

Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami
Kapustę przepłukujemy i drobno siekamy. Grzyby (wcześniej namoczone) kroimy na drobno. Kapustę razem z grzybami przekładamy do garnka. Podlewamy wodą. Dodajemy listki, ziele oraz kucharek. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy do kapusty. Mieszamy i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Z mąki, jajka oraz wody zagniatamy ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklaneczką krążki. Nakładamy porcję farszu i zlepiamy pierogi. Przygotowane pierogi gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie. Cebulę siekamy i szklimy na margarynie. Ugotowane pierogi wykładamy na talerz, okraszamy cebulką.
Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowujemy farsz. Kapustę gotujemy z grzybami.
Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami
Z mąki, jajka oraz wody zagniatamy ciasto.
Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami
Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklaneczką krążki. Nakładamy porcję farszu i zlepiamy pierogi.
Klasyczne pierogi z kapustą i grzybami
Przygotowane pierogi gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie. Cebulę siekamy i szklimy na margarynie. Ugotowane pierogi wykładamy na talerz, okraszamy cebulką.