Koncentrat z bażantem

Firma Rolnik jest dystrybutorem oryginalnego sprowadzanego prosto z Węgier koncentratu pomidorowego o nazwie "Aranyfacan", co w tłumaczeniu oznacza Złotego Bażanta.

         
ocena: 3/5 głosów: 2
Koncentrat z bażantem
Debiutujący na polskim rynku "koncentrat z bażantem" to gesty przecier z mięsistych pomidorów, pochodzących wyłącznie z węgierskich upraw. Dzięki procesowi pasteryzacji pomidorowa pasta nie traci naturalnych witamin, zachowuje świeżość i cieszy pomidorowym smakiem. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów ani substancji dodatkowych. Gęsta konsystencja to gwarancja dużej zawartości pomidorów w produkcie, nie mniej niż 22-24%. Koncentrat spod znaku Złotego bażanta jest dostępny na rynku w puszkach o gramaturze 150 i 70 gram. Koncentrat kupimy w soczysto czerwonych puszkach każdorazowo z wizerunkiem charakterystycznego złotego bażanta na opakowaniu.

Od 1934 roku z jakością po zdrowie


Marka koncentratu Aranyfacan jest znana konsumentom w Europie od 1934. Od 70 lat koncentrat sygnowany wizerunkiem Złotego Bażanta stanowi sztandarowy i narodowy specjał kuchni węgierskiej dla kucharzy rozsianych na całym swiecie. Koncentrat pomidorowy Aranyfácán jest wynikiem zasłynięcia uprawy pomidorów w okolicach Hatvan z przełomu XIX i XX wieku, wykorzystując zalety regionu otworzono fabrykę pomidorów w Hatvan gdzie produkcja koncentratu pomidorowego stała się tradycją i chlubą tego regionu. Badania rynku wykazały jednoznacznie, że marka Aranyfácán i rodzina produktów należy do najbardziej rozpoznawalnych, najchętniej spożywanych i lubianych marek na Węgrzech.


Laureat Bażant


Koncentrat pomidorowy Aranyfácán zdobył zaszczytny tytuł Produktu Hungarikum. Hungarikum to typowo węgierski produkt, za którym stoi znamienita przeszłość, tradycyjne receptury, wysoka i stała jakości, znany zarówno w kraju jak i zagranicą i do dnia dzisiejszego zachowujący wszystkie atuty. Obok takich produktów jak: cebula z Mako, papryka kalocsai, wino Tokaj, czy kiełbasa gyulai, do tej rodziny należy też Aranyfácán

Z racji nie używania w procesie produkcji żadnych konserwantów i substancji dodatkowych produkty „Aranyfácán” biorą udział w akcji przyjazne dla serca i w roku 2003 zdobyły nagrodę Węgierskiego Domu Jakości. Aranyfácán w roku 2005 zdobył również Wielką Nagrodę Produktów Węgierskich. Największą i najbardziej prestiżową nagrodę jaką może dostać węgierski producent. Sukces był możliwy wyłącznie dzieki temu,ze firma stosuje w procesie produkcji wyłącznie węgierskich pomidorów bez dodawania do produktów konserwantów i sztucznych barwników.


Kuchnia nie tylko węgierska…


Węgierski koncentrat pomidorowy Aranyfacan z pewnością urozmaici potrawy rodzimej kuchni. Tradycyjna pomidorowa zyska nutę wyrazistego smaku, przygotowane na bazie koncentratu sosy zdobędą południowy temperament, a śródziemnomorskie dania zyskają prawdziwie południowy charakter. Koncentrat pomidorowy jest produktem niezbędnym do pizzy, gołąbków, zapiekanek. Wyśmienicie smakuje w gulaszu jako składnik zupy rybnej a także wszelkich potraw duszonych. Właściwie w kuchni jest obok soli i pieprzu uniwersalnym produktem pierwszej potrzeby.

Ceny:
Koncentrat „Złoty bażant” ( 70 gram) : ok. 1 zł
Koncentrat „Złoty bażant” (150 gram) : 1,89 zł