Kostka Mięsna WINIARY

  • 1

W jesienno-zimowe dni rośnie apetyt na bardziej treściwe co nieco. Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne pieczenie, gulasze, czy bitki… świetnie! Dodaj do nich Kostkę Mięsną WINIARY, a Twoje danie zyska wyrazisty smak i aromatyczny zapach domowej pieczeni.

         
ocena: 3/5 głosów: 4
Kostka Mięsna WINIARY
fot. Informacje prasowe
Kostka Mięsna WINIARY - doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs. Sprawdzi się także jako dodatek do zup, sosów  czy gotowanych kasz. Podkreśla smak i aromat mięs, które jednocześnie stają się bardziej soczyste. Dodaje gęstości i odpowiedniego koloru pieczeniowym sosom. Kostka Mięsna WINIARY należy do linii podstawowej bulionów marki.

Polacy kochają mięso, co do tego nie ma wątpliwości. Aż 91% z nas deklaruje, że je spożywa (niemal 40% rodzin - codziennie, a prawie połowa 2-3 razy w tygodniu).* Jesienią niemal 1/4** polskich rodzin nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa. Jak przygotować je smacznie? Najczęściej gotujemy i smażymy. Popularne jest również duszenie, a także pieczenie, ponieważ te formy przyrządzania mięsa nie są pracochłonne, bo drugie danie „robi się samo”. Sposobów przygotowywania dań z mięsem jest wiele, ale jak stworzyć ten idealny smak i aromat dania, który przyciągnie do stołu całą naszą rodzinę?

                      Kostka pieczeniowa 6 sztuk
Sugerowana cena detaliczna produktu w hipermarketach za opakowanie 6 kostek : ok. 1,75 zł

                     Kostka pieczeniowa 12 sztuk

Sugerowana cena detaliczna produktu w hipermarketach za opakowanie 12 kostek : ok. 2,90 zł
    

Kiedy weźmiemy na nasz kulinarny warsztat mięso duszone i pieczone, nie zawsze bywa lekko… Poszukując idealnego smaku i zapachu mięsa warto zaprzyjaźnić się z Kostką Mięsną WINIARY. Dzięki niej każda potrawa zyska wyrazisty smak pieczonego mięsa nawet bez konieczności wcześniejszego smażenia. Kostka Mięsna WINIARY to gwarancja sukcesu, nadaje daniom aromatyczny zapach pieczeni.


Bywają dni, kiedy nie mamy ochoty na mięso w drugim daniu. Tu też z pomocą przychodzi Kostka Mięsna WINIARY. Idealnie sprawdza się w domowym gotowaniu. Dodajemy ją podczas gotowania zup, czy przyrządzania sosów. Spróbuj kaszy lub ryżu gotowanego na bulionie, a połączenie niecodziennych smaków zaskoczy Twoją rodzinę.

Brakuje Ci pomysłu na jesienny obiad? Może pyszne kaszotto z kaszą gryczaną, papryką i kurczakiem? Wystarczy, że doprawisz kurczaka ulubionymi przyprawami i podsmażysz go na patelni. Następnie dodasz wcześniej pokrojoną paprykę, cebulkę, czosnek i kaszę. Całość podsmaż kilka minut aż warzywa i kasza będą miękkie, stopniowo dodając bulionu z Kostki Mięsnej WINIARY. Na koniec posyp danie natką pietruszki i gotowe!

Więcej przepisów na potrawy z Kostką Mięsną marki WINIARY znajdziesz na www.winiary.pl.

* Według raportu IPSOS „Trendy w zwyczajach żywieniowych Polaków”. Edycja 2012
**Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki WINIARY.


Informacja prasowa