Sposób przygotowania:
Kotlety Cielęce z homarem
Kotlety rozbić, na wierzchu położyć 30 g sera, 30 g mięsa z homara i 3 winogrona. Mięso złożyć i zrolować tak, żeby zakryć nadzienie. Rolady ułożyć na blasze do pieczenia i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Jajko wymieszać z mlekiem. Rolady oprószyć mąką. Zanurzyć w mleku z jajkiem i obtoczyć w tartej bułce. Olej rozgrzać, roladki zbrązowić ze wszystkich stron.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
W czasie pieczenia roladek, morele przekroić na pół i włożyć do rondelka. Dodać wody i dusić, aż morele będą miękkie. Przełożyć do miksera i zmiksować.
W rondelku rozgrzać masło, przysmażyć czerwoną paprykę i czosnek. Wmieszać puree z moreli, brązowy cukier, musztardę i paprykę, dusić przez 5 minut.
Sos przelać na talerze; na wierzchu położyć cielęcinę. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Jajko wymieszać z mlekiem. Rolady oprószyć mąką. Zanurzyć w mleku z jajkiem i obtoczyć w tartej bułce. Olej rozgrzać, roladki zbrązowić ze wszystkich stron.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
W czasie pieczenia roladek, morele przekroić na pół i włożyć do rondelka. Dodać wody i dusić, aż morele będą miękkie. Przełożyć do miksera i zmiksować.
W rondelku rozgrzać masło, przysmażyć czerwoną paprykę i czosnek. Wmieszać puree z moreli, brązowy cukier, musztardę i paprykę, dusić przez 5 minut.
Sos przelać na talerze; na wierzchu położyć cielęcinę. Podawać zaraz po przygotowaniu.