Sposób przygotowania:
Kotlety mielone duszone w sosie :
Bułkę namoczyć w mleku . Odcisnąć . Rozdrobnić . 2 cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto . Mięso wyrobić z podsmażoną cebulą , bułką ,jajkiem . Doprawić majerankiem , pieprzem i Ziarenkami smaku . Formować kotlety ( z tej porcji 12 sztuk ) i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano .
Podsmażyć na rumiano kapelusze i ogonki pieczarek . Suszone grzyby namoczyć i pokroić w paseczki . 1 cebulę pokroić w ,, piórka „ i usmażyć na złoto . Korniszony usiekać w słupki . Wędzonkę (lub kiełbasę ) pokroić w paseczki . Wszystkie składniki : pieczarki, cebulę , grzyby suszone, wędzonkę , korniszony, ziele angielskie, jałowiec, ziele angielskie, bulion Knorra zalać wodą i dusić ok. 20 minut. Włożyć w sos usmażone kotlety i dusić ok. 10 minut. Doprawić sos do smaku .
Podsmażyć na rumiano kapelusze i ogonki pieczarek . Suszone grzyby namoczyć i pokroić w paseczki . 1 cebulę pokroić w ,, piórka „ i usmażyć na złoto . Korniszony usiekać w słupki . Wędzonkę (lub kiełbasę ) pokroić w paseczki . Wszystkie składniki : pieczarki, cebulę , grzyby suszone, wędzonkę , korniszony, ziele angielskie, jałowiec, ziele angielskie, bulion Knorra zalać wodą i dusić ok. 20 minut. Włożyć w sos usmażone kotlety i dusić ok. 10 minut. Doprawić sos do smaku .