Sposób przygotowania:
Krokiety schabowe z serem i szpinakiem
Szpinak rozmrażam (odlewam wodę) i wrzucam na rozgrzane masło na patelnie. Chwilę podsmażam i następnie dodaję sól i pieprz do smaku oraz śmietanę i wyciśnięty czosnek. Szpinak musi mieć dość gęstą konsystencję. W tym czasie rozbijam schab na płaskie kotlety - solę i pieprzę i posypuję papryką obie strony. Na każdy plaster schabu kładę kolejno: szynkę, ser (ja dałam Hochland Tostowy bo akurat ten miałam) i łyżkę szpinaku. Ostrożnie zawijam (gdyby się rozwalały polecam wykałaczkę chociaż ja rzadko używam) i obtaczam w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Staram się robić tak by ser nie wystawał bo w czasie smażenia wycieknie i sie przypali.Ja tym razem smażyłam moje krokiety we frytownicy jakieś 15 minut i powiem, że to bardzo wygodne bo nie trzeba przewracać - obracać :) ale zwykła patelnia jak najbardziej się nada - smażymy ok 10 min po obu stronach na oleju. Smacznego!