Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
Przyrządzamy ciasto na naleśniki ; składniki po kolei dodajemy do miski, mieszamy trzepaczką tak aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Smażymy na patelni.
Kapustę kroimy drobno , wyciskamy zbędną wodę , kroimy grzyby w
kosteczkę!
Wkładamy na rozgrzany olej , podsmażamy , dodajemy w trakcie trochę
soli i pieprzu dla smaku.
Zdejmujemy farsz , czekamy aż lekko ostygnie!
Następnie placki naleśnikowe składamy razem z farszem w
kieszonki.Panierujemy w jajku i bułce tartej i wkładamy na rozgrzany olej.
Smażymy aż bułka się zarumieni!
Kapustę kroimy drobno , wyciskamy zbędną wodę , kroimy grzyby w
kosteczkę!
Wkładamy na rozgrzany olej , podsmażamy , dodajemy w trakcie trochę
soli i pieprzu dla smaku.
Zdejmujemy farsz , czekamy aż lekko ostygnie!
Następnie placki naleśnikowe składamy razem z farszem w
kieszonki.Panierujemy w jajku i bułce tartej i wkładamy na rozgrzany olej.
Smażymy aż bułka się zarumieni!
evita0007