Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami ...
Naleśniki: Jajka wbijamy do miski, wlewamy mleko i wodę, następnie stopniowo dosypujemy mąkę i roztrzepujemy trzepaczką lub łączymy mikserem. Gdy ciasto będzie zbyt gęste, dolewamy mleka lub wody. Smażymy na rozgrzanej patelni. Farsz: Grzyby całą noc moczymy w wodzie, następnego dnia gotujemy, aż staną się miękkie. Odcedzamy. Kapustę dokładnie płuczemy i gotujemy w wodzie po grzybach, uzupełniając ją tak by zakryła kapustę. Dodajemy liście, ziele i pieprz w kulkach. Gdy zmięknie odcedzamy, studzimy i odciskamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się zezłoci, dorzucamy na patelnię kapustę oraz grzyby, dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy do smaku solą, vegetą i pieprzem.Na każdym naleśniku kładziemy porcję farszu i zawijamy w roladki. Każdą obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.