Sposób przygotowania:
Krówka Babci Jadzi
Najpierw trzeba upiec biszkopt: Bierzemy 2 miski - rozdzielamy białka od żółtek, do jednej wkładamy białka, do drugiej żółtka. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, następnie wsypujemy cukier. Kiedy cukier się rozpuści, dokładamy po jednym żółtku, ciągle miksując. Obie mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, wsypujemy na sitko i powoli dodajemy do masy jajecznej. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180°C. Zanim się upiecze robimy krem: Gotujemy mleko z cukrem, do wrzącego wsypujemy kaszę mannę ( koniecznie trzeba cały czas mieszać, bo zrobią się grudy :)). Ugotowaną masę studzimy, następnie miksujemy w masłem i margaryną. Połowę mieszamy z połową puszki krówki. Biszkopt zaraz po upieczeniu wyjmujemy z tortownicy, studzimy i przekrajamy na 3 części. Przekładamy kremem:biszkopt - krem z krówką - biszkopt - biały krem - biszkopt - masa krówkowa z puszki. Wierzch posypujemy orzechami i......Gotowe! Smacznego!
2milutka
marietta
Malgosia*Ieper