W związku z Dniem Kuchni Ukraińskiej, który odbędzie się 18 maja we Wrocławiu, restauracja Barka Tumska zaprasza na degustację kuchni ukraińskiej aż do połowy czerwca.
Ukraina może się pochwalić przekąskami, daniami głównymi, zupami i deserami. W menu znajdziemy między innymi sałatkę „Dniestr” – jedną z najbardziej popularnych sałatek na Ukrainie. Juszkę grzybową, barszcz ukraiński z pampuszkami oraz pierogi z kaszą gryczaną i wiele innych tradycyjnych potraw.
Organizatorem Dni Kuchni Ukraińskiej jest Konsulat Honorowy Ukrainy we Wrocławiu wraz z Hotelem Tumskim. Wybór Ukrainy nie jest przypadkowy – zbliża się Euro 2012 – tłumacz z. Pasieka.
Na wydarzenie inauguracyjne 18 maja obowiązują zaproszenia. Hotel Tumski spodziewa się między innymi przedstawicieli ambasady i konsulatu Ukrainy oraz delegacji z Uniwersytetu Lwowskiego.
Zadbano o wiele dodatkowych atrakcji jak pokaz gotowania, konkurs kulinarny, to wszystko odbywać się będzie przy muzyce na żywo. Zagrają: kapela folkowa 7kropka i Kapela Bandurzystek „Zorianica” z Uniwersytetu Lwowskiego.
Inauguracja Dni Kultury Ukraińskiej na Barce Tumskiej to nie tylko degustacja potraw ale także wernisaż „Ukraina – kraina tradycji” – Lwów w obiektywie Cyrila Horishnego.
Wszystkich chętnych do degustacji kuchni ukraińskiej na pływającej restauracji – Barka Tumska – zapraszamy po 18 maja do połowy czerwca.
Warto poznać kuchnię ukraińską z racji tego, że jest naszym partnerem w organizacji Euro 2012. Zapraszamy do Wrocławia!
Ukraina może się pochwalić przekąskami, daniami głównymi, zupami i deserami. W menu znajdziemy między innymi sałatkę „Dniestr” – jedną z najbardziej popularnych sałatek na Ukrainie. Juszkę grzybową, barszcz ukraiński z pampuszkami oraz pierogi z kaszą gryczaną i wiele innych tradycyjnych potraw.
Organizatorem Dni Kuchni Ukraińskiej jest Konsulat Honorowy Ukrainy we Wrocławiu wraz z Hotelem Tumskim. Wybór Ukrainy nie jest przypadkowy – zbliża się Euro 2012 – tłumacz z. Pasieka.
Na wydarzenie inauguracyjne 18 maja obowiązują zaproszenia. Hotel Tumski spodziewa się między innymi przedstawicieli ambasady i konsulatu Ukrainy oraz delegacji z Uniwersytetu Lwowskiego.
Zadbano o wiele dodatkowych atrakcji jak pokaz gotowania, konkurs kulinarny, to wszystko odbywać się będzie przy muzyce na żywo. Zagrają: kapela folkowa 7kropka i Kapela Bandurzystek „Zorianica” z Uniwersytetu Lwowskiego.
Inauguracja Dni Kultury Ukraińskiej na Barce Tumskiej to nie tylko degustacja potraw ale także wernisaż „Ukraina – kraina tradycji” – Lwów w obiektywie Cyrila Horishnego.
Wszystkich chętnych do degustacji kuchni ukraińskiej na pływającej restauracji – Barka Tumska – zapraszamy po 18 maja do połowy czerwca.
Warto poznać kuchnię ukraińską z racji tego, że jest naszym partnerem w organizacji Euro 2012. Zapraszamy do Wrocławia!