Sposób przygotowania:
Kulebiaczki z kapustą i pieczarkami
W rondelku podgrzać mleko z margaryną, rozpuścić drożdże. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, sól, jajka oraz mleko z margaryną i drożdżami. Wszystko zagnieść na gładkie ciasto. Podzielić na pół. Odstawić do wyrośnięcia. Pieczarki oraz cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć do miękkości. Kapustę ugotować z majerankiem w niewielkiej ilości wody. Odsączyć. Pieczarki połączyć z ugotowaną kapustą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na stolnicy na placek. Podzielić na 3 prostokąty o wymiarach 40x10 cm. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć farsz, zawinąć do środka. Pokroić na małe prostokąty. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Gdy zostaną nam jakieś odpadki ciasta możemy je cienko rozwałkować i wyciąć gwiazdki. Kulebiaczki smarujemy roztopionym masłem oraz posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut w 185*C.