dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kulebiak z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny kulebiak faszerowany kapustą kiszoną.

Kulebiak z kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulebiak z kapustą kiszoną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kulebiak z kapustą kiszoną
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i jednej łyżki mąki. Rozczyn dodajemy do mąki. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Kapustę płuczemy i siekamy. Dodajemy kilka łyżek oleju, liście laurowe oraz przyprawy do smaku i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy . Wycinamy prostokąt. Na środku układamy farsz i zwijamy dokładnie. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Smacznego
Kulebiak z kapustą kiszoną
Dokładnie wyrabiamy elastyczne ciasto drożdżowe.
Kulebiak z kapustą kiszoną
Kapustę kisozną dokłądnie płuczemy i siekamy.
Kulebiak z kapustą kiszoną
Uduszoną kapustę rozkładamy na rozwałkowanym cieście.
Kulebiak z kapustą kiszoną
ciasto zwijamy i smarujemyrozbełtanym jajkiem.