Sposób przygotowania:
Kurczak w tempurze na warzywnej pierzynce kokosów
Nerkowce podprażamy na suchej patelni. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem. Porcjujemy na kawałki na jeden kęs. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy tempurę- łączymy jajko, migdały, mąkę, sos sojowy oraz ocet, stopniowo dodajemy zimną wodę gazowaną. Konsystencja ciasta powinna być rzadsza niż na naleśniki. W tempurze maczamy kawałki kurczaka. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju do zrumienienia. Odsączmy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. W między czasie na patelni na łyżce masła podsmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy warzywa Hortex. Przyprawiamy załączoną mieszanką przypraw, solą i pieprzem. Podlewamy mleczkiem kokosowym i dusimy do miękkości. Patelnię ściągamy z palnika, dodajemy roszponkę, mieszamy i natychmiast serwujemy z kurczakiem.Na talerzu wykładamy porcję warzyw, na warzywa kawałki kurczaka w tempurze. Posypujemy nerkowcami. Smacznego!