Sposób przygotowania:
Makaron z klopsikami grzybowymi
Makaron ugotować all dente.
Przygotowanie klopsików:
Grzyby ugotować.
Mięso zmielić razem z ugotowanymi grzybami.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, wodę i wszystkie przyprawy.
Wyrobić masę, formować małe klopsiki i ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać pomidory razem z zalewą, koncentrat i wszystkie przyprawy i dusić około 10 minut.
Gdy sos będzie gotowy wrzucić klopsiki, delikatnie wymieszać i zagotować.
Makaron wyłożyć na talerze, następnie klopsiki z sosem.
Przygotowanie klopsików:
Grzyby ugotować.
Mięso zmielić razem z ugotowanymi grzybami.
Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, wodę i wszystkie przyprawy.
Wyrobić masę, formować małe klopsiki i ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodać pomidory razem z zalewą, koncentrat i wszystkie przyprawy i dusić około 10 minut.
Gdy sos będzie gotowy wrzucić klopsiki, delikatnie wymieszać i zagotować.
Makaron wyłożyć na talerze, następnie klopsiki z sosem.