Sposób przygotowania:
Makowiec babuni
Przygotowanie:
Drożdże wymieszać ze śmietaną.Do mąki dodać 3 jajka,pół szklanki cukru,drożdże ze śmietaną i stopioną,ale ostudzoną margarynę.Wyrobić ciasto drożdżowe,owinąć w folię i na noc włożyć do lodówki.Mak opłukać,ugotować i zemleć 2 razy.Dodać do niego cukier i miód,3 żółtka oraz stopione masło.Do masy dosypać mąkę ziemniaczaną,bakalie.Białka ubić na pianę i połączyć z makiem.Ciasto drożdżowe rozwałkować na dwa placki,każdy posmarować nadzieniem,zwinąć,zapleść ze sobą i przez godzinę piec w temperaturze 175s.c
Drożdże wymieszać ze śmietaną.Do mąki dodać 3 jajka,pół szklanki cukru,drożdże ze śmietaną i stopioną,ale ostudzoną margarynę.Wyrobić ciasto drożdżowe,owinąć w folię i na noc włożyć do lodówki.Mak opłukać,ugotować i zemleć 2 razy.Dodać do niego cukier i miód,3 żółtka oraz stopione masło.Do masy dosypać mąkę ziemniaczaną,bakalie.Białka ubić na pianę i połączyć z makiem.Ciasto drożdżowe rozwałkować na dwa placki,każdy posmarować nadzieniem,zwinąć,zapleść ze sobą i przez godzinę piec w temperaturze 175s.c