Chiny to obecnie jeden z największych rynków świata. Państwo Środka rozwija się prężnie we wszystkich dziedzinach, także spożywczej. To właśnie w Chinach organizowana są coroczne Międzynarodowe Targi Spożywcze SIAL, największe i najbardziej prestiżowe na azjatyckim rynku.
Targi te to niepowtarzalna okazja dla wielu firm spożywczych, aby zaprezentować swój produkt i uzyskać szansę wejścia na rynki dalekowschodnie, w tym bardzo szybko rozwijające się rynki Chin i Indii. Szansa dla firm z całego świata, w tym Polski, jest tym bardziej ciekawa, ponieważ rynki dalekowschodnie posiadają zdecydowanie najwięcej konsumentów. Nie bez znaczenia jest też ich rosnąca zamożność.
Na targach swoje produkty prezentuje około1500 producentów z ponad 80 krajów. Produkty pogrupowane są w szereg kategorii takich jak surowce i półprodukty żywnościowe, podroby i mięso, świeże i suszone owoce i warzywa, wędliny, artykuły garmażeryjne, konserwy mięsne, rybne, warzywne, dżemy, konfitury a także wina i inne napoje alkoholowe.
Tradycyjnie swoje stoiska wystawiają państwa takie jak Francja, Hiszpania, Portugalia, USA, Japonia, Polska czy Włochy.
Targi SIAL rozwijają się z roku na rok. W 2011 roku odbywają się w dniach 18-20 maja w Szanghaju.
Na ponad 60 tysiącach metrów kwadratowych zaprezentuje się dwadzieścia narodowych pawilonów, w tym Polska. Gościem honorym targów będzie Korea Południowa.
Spodziewanych jest ponad 35 tysięcy gości, wiąże się to z większą powierzchnią targów i ich rosnącą pozycją.
Targi te to niepowtarzalna okazja dla wielu firm spożywczych, aby zaprezentować swój produkt i uzyskać szansę wejścia na rynki dalekowschodnie, w tym bardzo szybko rozwijające się rynki Chin i Indii. Szansa dla firm z całego świata, w tym Polski, jest tym bardziej ciekawa, ponieważ rynki dalekowschodnie posiadają zdecydowanie najwięcej konsumentów. Nie bez znaczenia jest też ich rosnąca zamożność.
Na targach swoje produkty prezentuje około1500 producentów z ponad 80 krajów. Produkty pogrupowane są w szereg kategorii takich jak surowce i półprodukty żywnościowe, podroby i mięso, świeże i suszone owoce i warzywa, wędliny, artykuły garmażeryjne, konserwy mięsne, rybne, warzywne, dżemy, konfitury a także wina i inne napoje alkoholowe.
Tradycyjnie swoje stoiska wystawiają państwa takie jak Francja, Hiszpania, Portugalia, USA, Japonia, Polska czy Włochy.
Targi SIAL rozwijają się z roku na rok. W 2011 roku odbywają się w dniach 18-20 maja w Szanghaju.
Na ponad 60 tysiącach metrów kwadratowych zaprezentuje się dwadzieścia narodowych pawilonów, w tym Polska. Gościem honorym targów będzie Korea Południowa.
Spodziewanych jest ponad 35 tysięcy gości, wiąże się to z większą powierzchnią targów i ich rosnącą pozycją.