Sposób przygotowania:
Mini - szarlotki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jabłka myjemy,osuszamy,obieramy,usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Następnie odciskamy z nadmiar soku. Foremki na tartaletki o średnicy około 7 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przygotowane ciasto wałkujemy,wylepiamy nim foremki,nakłuwamy widelcem,na ciasto nakładamy porcje jabłek i oprószamy cynamonem (jeżeli jabłka są zbyt kwaśne możemy oprószyć je dodatkowo cukrem kryształem). Pozostałego ciasto wałkujemy,wycinamy paski i układamy kratkę na jabłkach. Szarlotki pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia.Upieczone studzimy. Szarlotki podajemy oprószone cukrem pudrem i udekorowane bitą śmietaną. Z przepisu wyszło mi 12 sztuk mini-szarlotek.