Sposób przygotowania:
Moje uszka z kapustą i grzybami
farsz Grzyby dokładnie umyć, zalać ciepłą wodą i odłożyć na 1 godzinę, następnie ugotować, wyjąć z wody, drobno posiekać. Kapustę ugotować w całości w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, odcisnąć, posiekać. Na rozgrzanych 2 łyżkach oleju zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, bułkę tartą, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup. Wymieszać i chwilę podsmażyć. ciasto Do miski przesiać mąkę, dodać jajko, żółtko, masło, zamieszać, stopniowo wlewać wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny. Następnie ciasto po kawałku cienko rozwałkować i foremką do babeczek wycinać krążki. Nakładać farsz, złożyć na pół i dokładnie zlepić. Rogi zawinąć na palec i zlepiając połączyć. Uszka wrzuci do wrzącej wody z dodatkiem soli i oleju, gotować 1-2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na talerze.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości