Najbardziej znana oliwa z oliwek

  • 3

Najbardziej znana oliwa z oliwek Goccia d'oro kocha Twoje zdrowie

         
ocena: 4/5 głosów: 1
Najbardziej znana oliwa z oliwek
Goccia d'oro jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek oliwy z oliwek w Polsce. Dystrybutor oliwy - firma POLTRADE, proponuje konsumentom kolejne najwyższej jakości, włoskie produkty – Ekstra Oliwę z Oliwek z Pierwszego Tłoczenia na zimno oraz Uniwersalną Oliwę z Oliwek Goccia d`oro. Obie przeznaczone do szerokiego zastosowania w kuchni. Oliwa Goccia d`oro® doskonale nadaje się do pieczenia i smażenia, zachowując jednocześnie wszystkie walory smakowe i odżywcze. Oliwy Goccia d`oro® są dostępne na rynku w szklanych butelkach o pojemności 1 litra. Czytelne etykiety na produktach informują o rodzaju oliwy, sposobie jej pozyskania i zastosowaniu oliwy w kuchni. Charakterystyczny logotyp Goccia d`oro, a także wizerunek serca oraz włoskiej flagi na etykietach, czyni z nich prawdziwie włoski specjał.

Goccia d'oro Ekstra Oliwa z oliwek Pierwszego Tłoczenia na zimno - to najwyższa półka oliw, otrzymywanych z pierwszego tłoczenia na zimno, oliwek typu "coratina" i "oliarola", zbieranych ręcznie. To produkt, który nie jest poddawany żadnej obróbce chemicznej, przechodzi jedynie proces delikatnej filtracji, gwarantujący utrzymanie w niezmienionym stanie świeżej woni ledwo co wytłoczonych oliwek. Oliwa Goccia d`oro w postaci naturalnej (na surowo) jest idealna do przyprawiania wszelkich sałatek z warzyw, zarówno gotowanych jak i surowych. Jest niezbędna jako przyprawa do spaghetti z sosem pomidorowym, do potraw z ryżu oraz do zup warzywnych. Doskonała do przygotowania zimnych sosów (np. sosu z koperkiem i czosnkiem) oraz domowego majonezu. Wyborna przy wekowaniu ryb i warzyw, doskonale przedłuża świeżość produktów, w odróżnieniu od innych oliw dostępnych na rynku.

Uniwersalna oliwa z oliwek Goccia d'oro – jest z pewnością nowoczesnym produktem w kuchni, chociaż ma za sobą aż tysiącletnią tradycję. Ta wysokiej jakości oliwa uzyskana została z rafinowanej oliwy z oliwek i oliwy Pierwszego Tłoczenia. Oliwa o złocisto-oliwkowym kolorze przypadnie do gustu szczególnie tym, którzy szukają delikatnych i wyrafinowanych smaków. Oliwa Goccia d`oro w postaci gotowanej i smażonej doskonale znosi wyższa temperaturę, nie tracąc swych właściwości organoleptycznych. Dlatego może być używana do smażenia, przyrumieniania, gotowania na parze oraz do opiekania potraw. Polecana zwłaszcza do potraw z dziczyzny i mięsa, gdyż nadaje im kruchość i delikatny aromatyczny smak. Goccia d`oro wybitnie smakuje ze specjałami kuchni włoskiej typu: lasagne i pizza.

Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, włoskie oliwy Goccia d'oro, są produktami ekonomicznymi. Ze względu na swoją konsystencję i aromatyczny smak, wystarczy użyć ich w bardzo niewielkiej ilości, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Oliwę z oliwek można zalecić w dietach niskokalorycznych, jak i osób chorych na miażdżycę.

Oliwa z oliwek nie wymaga przechowywania w lodówce, wystarczy w miejscu chłodnym i suchym. Produkt należy chronić przed światłem.

Ekstra Oliwa z Pierwszego Tłoczenia na zimno Goccia d'oro (1 litr) – 29 zł
Uniwersalna Oliwa z Oliwek Goccia d'oro (1 litr) - 27 zł