Sposób przygotowania:
Naleśniki curry pod sosem z gorgonzoli
Ze składników na ciasto wyrabiam naleśniki: jak jest za gęste to dodaje wiecej mleka niz jest w przepisie. ma byc konsystencji śmietany. Odstawiam do lodówki.Robie nadzienie. Pierś kroje w drobną kostkę, cebule drobno, czosnek rownież. Na rozgrzenej patelni z olejem wrzucam pierś i ją obsmażam, dodaję cebule i czosnek, oraz przyprawy curry, kumin, sól i pieprz. Wszystko smaże przez kilka minut. Dodaje drobno posiekaną papryczke chilli. Podlewam śmietaną i wrzucam liście szpinaku. Smażę mieszając az liście stracą na objętości. Gdy sos ma odpowiednią konsystencje i smak wyłączam gaz i robie sos. Śmietane mieszam z jogurtem, kawałkami gorgonzoli, przeciśniętym ząbkiem czosnku, posiekanym oregano, doprawiam solą i pieprzem. Naleśniki smażę. Na każdy naleśnik nakładam nadzienie, zawijam i wkładam do naczynia w ktorym sie będą zapiekać, polewam sosem, posypuję natką i do piekarnika na 180%. Pycha!
czekoladka_m