Sposób przygotowania:
Odwrócony placek
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schłodzić około 0,5 h, następnie wyłożyć nim blaszkę (jeśli będzie mocniej schłodzone -tak do tarkowania- również będzie dobrze. Jabłka wyrzucić ze słoika do rondelka, podgrzać, dodać galaretkę w proszku i zagotować. Ostudzić. Zimną masę wyłożyć na surowe kruche ciasto. Do ubitych białek z cukrem dodać mąkę z kokosem i wyłożyć na masę jabłkową. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i pozostałe sypkie produkty. Wymieszać i wyłożyć na masę kokosową. Całe ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze około 170' C. Po upieczeniu ciasto ostudzić, a następnie odwrócić do góry nogami. Polać polewą i posypać kokosem. Smacznego. Dawno temu znalazłam ten przepis na Smaczny.pl, troszkę go zmieniłam i podaję, bo jest wart uwagi.