Sposób przygotowania:
Orientalne krokieciki
Farsz: Kurczaka oczyszczamy, kroimy w paseczki i obsmażamy na oleju przyprawiając solą , pieprzem i curry. Przekładamy do miski. Na patelni szklimy cebule pokrojone w piórka, następnie dorzucamy cukinię, pędy bambusa, ciecierzyce i smażymy wszystko przez kilka minut. Wrzucamy z powrotem kurczaka , dodajemy chutney i smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy pieprzem cayenne i ziołowym. Przekładamy do miski, dodajemy starty ser i mieszamy całość.Ciasto naleśnikowe: Z mąki , mleka , wody, jajek i małej łyżeczki kurkumy i curry oraz szczypty soli i pieprzu robimy ciasto naleśnikowe. Smażymy naleśniki nieco grubsze niż tradycyjne. Następnie zawijamy w naleśniki farsz, panierujemy w jajku oraz bułce tartej z sezamem. Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Podajemy np. z sałatką i sosem lub ryżem.