Sposób przygotowania:
Orzechowiec
biszkopt orzechowy
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy miód potem stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy wymieszane z mąką i proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 30 min. biszkopt czekoladowy:
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka. Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą . Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy przez 30 min w 180 *C. Biszkopt kroimy na dwie części.
masa:
budyń gotujemy jak w przepisie na opakowaniu tylko do mleka wcześniej dodajemy cukier .Masła ucieramy do białości, dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu,ucieramy aż masa będzie gładka.
Blaty cista przekładamy schłodzoną masą
czekoladowe_masa-orzechowe-masa-czekoladowe. Ciasto dekorujemy polewą posypujemy kokosem
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy miód potem stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy wymieszane z mąką i proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 30 min. biszkopt czekoladowy:
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka. Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą . Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy przez 30 min w 180 *C. Biszkopt kroimy na dwie części.
masa:
budyń gotujemy jak w przepisie na opakowaniu tylko do mleka wcześniej dodajemy cukier .Masła ucieramy do białości, dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu,ucieramy aż masa będzie gładka.
Blaty cista przekładamy schłodzoną masą
czekoladowe_masa-orzechowe-masa-czekoladowe. Ciasto dekorujemy polewą posypujemy kokosem